Na Európsky týždeň miestnej demokracie pripravilo mesto viacero aktivít

12.10.2010 Snina

Snina 12. októbra (TASR) - Priestory sninského magistrátu zapĺňajú v týchto dňoch žiaci miestnych školských zariadení, aby sa bližšie zoznámili s fungovaním radnice, prácou mestskej polície a aktuálnymi projektmi, ...
Rôzne aktivity pre deti a mládež pripravila samospráva v rámci tohtoročného Európskeho týždňa miestnej demokracie.
\"Podujatie sme v tomto roku odštartovali pre deti miestnych materských škôl v pondelok 11. októbra prezentáciou práce Mestskej polície a Mestského úradu (MsÚ), \" informovala TASR hovorkyňa radnice Anna Brečková. Škôlkari sa podľa nej stihli oboznámiť s prácou policajného dispečingu, fungovaním mestského kamerového systému, s náplňou práce magistrátu sa zoznámili pri návšteve obradnej siene, zasadacích miestností a knižnice.
Na diskusiu k téme realizovaných a pripravovaných projektov nadväzujúcich na riešenie environmentálnych problémov pozvala samospráva na stredu 13. októbra študentov stredných škôl. \"Na stretnutí sa bude hovoriť o prestavbe bazénov rekreačnej oblasti Rybníky na prírodný kúpací biotop, o revitalizácii námestia Centrum či rozširovaní separovaného zberu o komodity biologicky rozložiteľného odpadu, \" priblížila Brečková. Dodala, že MsÚ navštívia v tento deň aj žiaci Špeciálnej základnej školy a študenti Odborného učilišťa internátneho.
Deň otvorených dverí na MsÚ bude patriť v dňoch 14. a 15. októbra žiakom základných škôl, ktorých bude o inštitúciách miestnej samosprávy informovať primátor mesta Štefan Milovčík. V stredu (13. 10. ) sa zároveň uvedie oficiálne do prevádzky zrekonštruované Nízkoprahového centrum, ktoré sa venuje deťom a mládeži zo sociálne znevýhodneného prostredia, podotkla Brečková. Je súčasťou materskej školy na Budovateľskej ulici, v uplynulom období prešla s pomocou eurodotácie kompletnou rekonštrukciou za viac ako 530.000 eur.
Iniciátorom európskeho podujatia zameraného na zvýšenie povedomia ľudí o úlohe samospráv vo verejnom živote je Kongres miestnych a regionálnych samospráv Rady Európy, ktorý v tomto smere spolupracuje s viacerými európskymi zoskupeniami miestnych a regionálnych samospráv. Hlavnou témou tohtoročného podujatia je vplyv udržateľných spoločenstiev v boji proti klimatickým zmenám.
 

Vyberte región